Най-деликатните решения, свързани с борбата с корупцията, очаквано не можаха да

...
Най-деликатните решения, свързани с борбата с корупцията, очаквано не можаха да
Коментари Харесай

БСП прокара важни закони в 48-ото НС, работата бе необичайно интензивна, смята Петър Кънев

Най-деликатните решения, свързани с битката с корупцията, очаквано не можаха да минат, споделя обаче той

„ Ще запомня 48-ото Народно заседание с един доста интензивен труд. “ Това сподели пред „ Флагман “ Петър Кънев във връзка разпускането на Народното събрание и насрочването на следващите предварителни избори.

Кънев бе единственият народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ от бургаския район в 48-ото Народно събрание. Има стабилен опит като депутат в няколко Народното събрание. По този мотив и напомняйки за динамичността на преди малко разпуснатото Народно събрание той разяснява: „ Аз не си припомням съвсем всяка седмица да се привикват изключителни съвещания във вторник и да работим толкоз интензивно. “

„ Ще запомня, несъмнено, 48-ото Народно събрание и с това, че не успяхме да създадем държавно управление – съществена задача на всеки парламент. Ще го запомня и с ясното систематизиране и доближаването на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ , които към този момент несъмнено вършат една обща група за присъединяване в българския политически живот. Ще го запомня и с много неща, които по наше предложение - на групата на „ Българска социалистическа партия за България “, съумяха да минат в този парламент “, сподели Кънев.

Той уточни като образец предлагането за еднократна помощ за възпитаници от 1-и до 4-и клас; въвеждането на смесено гласоподаване, т.е. връщането на хартиената бюлетина; безплатните учебници по общообразователните предмети за всички възпитаници до 12-и клас; изменението в Закона за горите, обвързвано с обезпечаването на дървесина предпочитано на домакинствата; предлагането минималната работна заплата да е 50% от междинната.

Някои от законопроектите на Българска социалистическа партия минаха единствено на първо четене, подсети бургаският народен представител. Това били измененията в Наказателен кодекс, свързани с по-тежките санкции за трафикантите на мигранти; поправките в Закона за пътищата, касаещи тол таксите; удължаването на периодите, свързани с кладенците за персонално прилагане, както и с общите устройствени проекти.

Петър Кънев уточни и някои основни законопроекти на Българска социалистическа партия, които са били отхвърлени: за спешните центрове за отбрана от домашно принуждение, за освобождението на младежите (до 26 г.) от налог общ приход, за необлагаемост на месечните приходи от трудови правни отношения в размера на линията за беднотия, компенсацията за втората година от майчинството да е не по-малко от минималната работна заплата.

„ Ще запомня 48-ото Народно събрание и с това, че трябваше да изгласуваме една огромна група от закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Част от тях приехме, друга - не. Най-деликатните закони, свързани с битката с корупцията, правосъдната система, правата на основния прокурор и неговия надзор предстоящо не можаха да минат “, сподели още Петър Кънев.

„ Ще го запомня и с това, че въпреки всичко с сътрудниците от другите парламентарни групи през последните седмици успяхме да създадем някои общи срещи и интензивности, свързани с проблемите на Бургаска област. Включително, предходната седмица се срещнахме с министъра на районното развиване Иван Шишков по тематиката Ясна поляна и обезпечаването на вода за летния сезон по южното Черноморие на Бургаска област. Обсъдихме, естествено, още веднъж остарялата тематика – за обходен път на Айтос и ремонт на други пътища в Бургаска област “, съобщи още националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

Какво чака той от 49-ото Народно заседание, което ще бъде определено от народа на 2 април?

„ Очаквам държавно управление. Ние просто не можем повече да продължаваме по този начин . Не е загадка - служебните кабинети, колкото и интензивно да работят, в края на краищата държавната администрация на всички равнища е в очакване да има нов шеф. И когато през няколко месеца ти сменяш началника на тази администрация, всеки се опасява да подписва, да бъде деен, да бъде положителен. Особено за кметовете това е изключителна тежка обстановка, тъй като те към този момент имат проблеми с обезпечаването на бюджета си “, сподели Петър Кънев.

„ В българската история до момента не сме имали случай, при който в границите на две години пет пъти да се организират парламентарни избори. Дай Боже, идващият опит да е сполучлив “, надява се Кънев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР